2011. október 8., szombat
izgalmas menü egy pénztelen hétvégére
A menü összeállítása a profi vendéglátásban is külön szakma. Mi illik mihez, mi esik jól mi után és főként: mi mennyibe kerül. Na mivel nekem mostanában a fő problémám a pénztelenség, ezért parádés menüket állítok össze - semmiből. Most pl. péntek reggel még nem volt a hétvégéhez más hozzávaló, mint 4 szem kapitális méretű (nyilván génkezelt vagy ufó) krumpli, a hihetetlenül kedves árú (119.-) kilós lecsópaprika, meg mindaz, "ami úgyis van itthon". Hús nélkül viszont nem hétvége a hétvége, ezért irány a hentes, és hatalmas húsbevásárlás: 68 deka szívtelen csirkemáj, meg 6 db csirkeszárny. Összesen 800 valamennyi forint. És a többnapos menü ezek után: tejfölös krumplileves, fűszeres sült csirkemáj + lecsós csirkemáj, utóbbihoz petrezselymes krumpli, előbbihez kenyér és savanya, másnapra pedig rántott csirkeszárny. Kombinálható, variálható, és bármikor megkoronázható palacsintával, amihez itt figyelnek a polcon a nyáron befőzött ingyen lekvárok: erdei ringlóból (alias fosatószilva), meg a nővéremnél lepotyogott aprócska nyári almából. Persze, kakaó, cukor és néhány csepp tej is akad, ha valaki kimondottan csokis palacsintára vágyik. Szerintem ez több napra is jó menü, 2, usque 3 embernek, még akkor is, ha ezek közül az egyik az én hihetetlenül válogatós fiacskám.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)