2009. október 8., csütörtök
coleslaw saláta
Nagylyukú reszelő, egy emberes sárgarépa, fél fej káposzta, só, bors, két-három evőkanál balzsamecet és szinte ugyanannyi mustár, na meg majonéz -- jól összeforgatva be a hűtőbe. Magadtól fogsz rájönni, hogy neked mi sok és mi kevés benne. De isteni. Gyors és szinte mindenhez jó köret helyett is: sült húshoz, halhoz, panírozott dolgokhoz (zöldségekhez is), vagy önmagában. Angolszász országokban a gyorséttermek egyik favoritja. Lengyel eredetű, legalábbis a neve, de ez most már szinte mindegy. Én most nem tettem bele cukrot, de azt is szoktak. Ecet helyett jöhet citromlé, van, ahol tejfölt, joghurtot is kevernek bele. A magos mustárt én nem javaslom, de egy kiskanál szezámmag nem árt neki. Jesszus, kihagytam a lilahagymát - azt is reszelj bele, egy olyan közepes méretűt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése