2011. június 19., vasárnap
Ma kreatív napom van, úgyláccik. Tegnap szépséges barna sampinyont vettem, közben meg itt figyelt egy nagy tálban a száradó kiflimaradék, hogy majdan prézlivé váljon. Ebből aztán az lett, hogy a gomba szárát felkarikáztam, egy fej hagymát szintén, meg 3 gerezd fokhagymát is, egy kanál kacsazsíron (a zsírokkal, olajokkal kapcs. nézeteimről majd külön..) sóval, borssal megpároltam, plusz nyakon öntöttem egy pohár fehérborral, belevagdostam egy csokor petrezselymet, aztán beletördeltem a kifliket. Kislángon addig folytattam a párolást, amíg a kiflidarabkák szó szerint az utolsó cseppig az összes keletkezett folyadékot magukba nem szívták- kicsit olyanok lettek, mint egy-egy mini zsemlegombóc, csak sokkal könnyebbek és ízesebbek. Hát már ez nagyon jó volt, de a szép nagy gombafejekhez ez csak köretnek volt szánva, a gombafejek pedig szépen megpárolódtak-megsültek a kitörölt serpenyőben, az üregeikbe belekerült egy-egy kávéskanál juhtúró és mentek a grillbe 2 percre. Úgy tálaltam, hogy a tányér közepére szedtem a kiflis köretből, és a tetejébe ültettem egy-egy gombafejet. Hát nem azért... de szuperül nézett ki. Étteremben valahogy sosem ettem igazán fantáziadús vagy jó gombát, a gombapöri meg a rántott gomba sablonos és legtöbbször nem is friss, nem is jó.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
vipbet, YouTube, YouTube, Movies and Sports Betting
VálaszTörlésStream vipbet, YouTube, Movies and Sports Betting from over 25,000 channels, plus hundreds of other channels. Become a mp3 juice part of our team and win more by