Mai találmányom: neve, az nincsen neki. Halszeleteket kaptam a házban lakó drága Ilonka nénitől, akinek valamelyik gyerekének a HÁZASTÁRSA NAGY HORGÁSZ, CSAK ÉPPEN NEM SZERETI A HALAT, EZÉRT AZT GONDOLJA, HOGY SZEGÉNY NYUGGER ANYÓSÁNAK PASSZOLJA ÁT - AKI SZINTÉN NEM SZERETI A HALAT. hOPP, na most vajon mért írok nagybetúvel? mindegy. Ezért én rendszeresen komoly adagokban kapok ajándék pontyot (néha mást is), és bár imádom a 2 alapvető halételt - halászlé és rántott hal - muszáj mozgatni a fantáziámat, hogy más is legyen.
Lett is. Mert volt még egy negyed káposztám, rengeteg lecsónak való paprikám, meg az a négy, jól megtermett halszelet, ami a tegnapi adomány volt. Meg valami homályos emlék egy alföldi vacsoráról... Így aztán a következő történt: a halszeleteket besóztam, kis idő után megforgattam paprikás lisztben és 3-4 perc alatt jobbról-balról pirosra sütöttem, Kiszedtem a serpenyőből, a helyére beraktam a felszeletelt, sokféle színű paprikát (volt benne csípős is), picit megsóztam, és picit dinszteltem. Na, azt is kiszedtem. Jött a laskára vágott káposzta, sóval, borssal, köménymaggal. Nem pároltam puhára, a káposztának sztem az egyik fő érdeme a ropogósság, de azért tettem rá fedőt - mondjuk 5 percre. Elővettem a jénait, egy réteg káposztára ráfektettem a halszeleteket, közéjük szórtam a paprikát, lefedtem a maradék káposztával, aztán bő 3 deci tejföllel meglocsoltam. Beraktam az előmelegített sütőbe - 20 perc. Most itt mosolyog a szépen megpirult gyönyörűség, ha lenne kinek, akkor pályázatot írnék ki az elnevezésére. Gondolom, ha krumplit is tettem volna bele, laktatóbb lenne (és nem kevésbé finom), de hízlalóbb is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése