A mangalica szalonnáról annyit, hogy nem humbug, tényleg egészséges a zsírok összetétele őbenne, ezt bárki könnyen ellenőrizheti: ami szobahőmérsékleten puha, úgyszólván folyós lesz, az jó zsír, dominálnak benne a telítetlen zsírsavak, ami viszont kemény marad (mint a tégla-disznózsír), azt felejtsük el. Az idehaza olvasztott kacsa- és libazsír 3 perc alatt folyóssá válik, ha kiveszem a fridzsiből. Ld. a libazsírrról áradozó bejegyzést.
2011. augusztus 24., szerda
Persze, a piszok Alzheimer doktor úrnak köszönhetően 2 fontos hozzávalót kifelejtettem az előző receptből.Mondhatnám, hogy szándékosan, nehogy már bárkinek olyan finomra sikeredjen, mint nekem - de nem így van, egyszerűen impulzívan főzök, és mikor már falatozok, nem jut eszembe, hogy is készült. Szóval: az első zsiradékban megpirítottam 3 szelet, felaprított, füstölt mangalica szalonnát, amit aztán kivettem, később pedig a párolódó káposztához kevertem. Plusz fél póréhagyma került a káposzta alá. Így lett olyan eszméletlenül finom, hogy csak na.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése